Om spillet - Norad
Norad Daron
Til spillet

Om spillet

Norad trenger din hjelp til å knekke bistandskoden!

 

Bakgrunn for spillet

Norad har blitt angrepet av hackeren Daron som har blokkert tilgangen til alle bistandspengene, over 30 milliarder norske kroner. Han mener nasjonen vår nærmer seg en kunnskapsmessig kollaps og har tatt kontroll over bistandsmidlene for å få nordmenn til å våkne. Han har lagt igjen spor og har rømt landet. For å finne Daron og pengene må man bli med på Darons reise og knekke en rekke koder han har laget.

Spillet

Norad inviterer deg til å bli med på kunnskapsreisen «Daron». For å finne Daron og bistandsmidlene må man ut på en reise gjennom land som Norge har gitt bistand til. For å komme videre i spillet må man finne Darons spor og løse kodene. Løsningen fører deg videre til neste nivå i spillet.

Til sammen skal 28 koder løses for å vinne spillet. For hver oppgave man løser kommer man én bokstav videre i alfabetet og videre til en ny destinasjon. Bare 50 personer vil få muligheten til å løse den 28. og siste oppgaven, oppgave Ø.

Flere av oppgavene krever at du setter deg inn i klassiske kodeteknikker som akronymer, anagrammer og gematri. Vanskelighetsgraden på oppgavene og kodene du skal løse, øker etter hvert som du kommer lenger i spillet, men du vil få muligheten til å bruke hint underveis på reisen.

Kunnskapskred

For hver oppgave du løser får du kunnskapskred. Kunnskapskred kan hjelpe deg å komme videre i spillet. Står du fast kan du betale i kunnskapskred for å få hint om svaret i oppgaven. Du kan skaffe deg ekstra kunnskapskred gjennom å løse bonusoppgaver underveis på reisen.

Finalen

Finaleoppgaven, oppgave Ø, er det kun de 50 beste kodeknekkerne som får være med å løse. Man kvalifiserer seg til finaleoppgaven ved å være en av de 50 personene som har samlet mest kunnskapskred.

Topplisten til «Daron – Jakten på kunnskap» låses den 26. april 2016 kl. 09.00. Finaleoppgaven åpnes den 27. april kl. 12.00. Den som klarer å løse finaleoppgaven først, og finne destinasjon Å, vinner finalen.

Premie

Vinneren av finalen mottar et reisegavekort med verdi 25 000 kroner.

Les mer om konkurransevilkårene og premier her: daron.no/konkurranseregler

Om Norad

Norad, direktoratet for utviklingssamarbeid, har som oppgave å sikre kvalitet i norsk bistand. Norad skal bidra til resultater i kampen mot fattigdom gjennom utviklingsfaglig rådgivning, kvalitetssikring og kontroll, samt forvaltning av norske bistandspenger. En viktig del av denne oppgaven er evaluering og formidling av effekter.